Fotografia: J.Yaya

BENVINGUT A TEMPERATS I TROPICALS

Els mars temperats i tropicals ocupen i s’estenen des de l’equador a latituds voltenas als cercles polars, comprendiendo per tant la majoria dels oceans..

Els mars tropicals tenen una temperatura mitjana de les aigües superficials de 25 graus C, i aquestes càlides aigües permeten el desenvolupament de la major biodiversitat del planeta.

Els mars temperats la temperatura dels quals té oscil·lacions tèrmiques, aconseguint els 12 graus de mínima, es distingeixen per presentar una productivitat molt elevada i de gran importància biològica, a causa dels esclats anuals de plàncton. En ells es troben tant espècies residents com a migratòries, les quals, es mouen a través dels mars temperats a la recerca de recursos.

1. Foques
La instal·lació de foques, amb 96300 litres, representa un ecosistema típic de les costes rocoses atlàntiques.
El visitant pot contemplar des de la part superior on es troba la platja, a foques i lleons marins de Stenlee.
Desde la part inferior, un gran acrílic permet apreciar la facilitat de natació d’aquests animals.

2. Boscos de Quelpos
En les fredes aigües que banyen el nord de Califòrnia creixen els quelpos, una de les algues més grans del món, el creixement del qual és de 30cm diaris. Aquestes formen vertaders boscos submarins on nombrosos organismes troben recer i aliment.
En aquest aquari de 265000 l està reproduïda l’espècie macrocistys pyrifera, coneguda com quelpo geganta, la llarga tija de la qual, l’estipe, es manté alçat en l’aigua mitjançant unes vesícules que funcionen com a flotadors, sitadas en la base de les seues frondes. L’eix central s’adhereix al substrat rocós mitjançant un sistema de fixació basal anomenat rizoide.

3. Península de Izú
Aquest aquari de 265000 l representa el fons marí de la península d’Izu ,que significa lloc d’aigües termanles, a Japó, situadq sobre una de les mayors falles tectòniques del planeta.
Els seus corrents marins i la seua topografia submarina irregular estan reproduïdes en la instal·lació, el protagonista de la qual és el cranc arrapa gegant.

4. Túnel temperats
Aquest túnel de 70 metres és un dels més llargs del món. Amb 700000 litres simula la travessia submarina per l’oceà Atlàntic, que creua els trams d’aigües temperades d’Europa, del mar obert i de les aigües tropicals d’Amèrica.
El primer tram de túnel arranca amb un fons rocós d’algues laminares, entre les quals naden peixos de cos serpentiforme, com congrios i brunes.

En deixar arrere els mars temperats, es travessa una franja d’aigües obertes que representa el mar dels Sargassos, el nom dels quals es deu a la quantitat d’algues flotants del gènere Sargassum que apareixen en la zona. Al llarg del túnel crida l’atenció la presència de multitud de peixos platejats de cos hidrodinàmic.

L’últim tram del túnel mostra una visió subaqüàtica de les arrels d’un manglar, espècie que creix en zones pantanoses i que posseeixen gran diversitat ecològica

.

5.Blau profund
Conjunt de 5 tancs de xicotet i mitja grandària situats en la torre de temperats. En ells, es representen ecosistemes de profunditat en els quals ens trobarem amb aigües fredes i escassa llum, i per tant, els animals que allí habiten presenten curioses adaptacions. En els tanc podem trobar exemplars de peixos com el Sant Pere, el gobio de ratlles blaves, i els peixos pinya. També podem observar invertebrats com els nautilus, els “santiaguiños”, les gorgonias o les cridaneres anemones fresa.

6. Meduses
Just abans de travessar el tunel que ens traslladarà als mars tropicals, el visitant pot observar la mostra de meduses més gran d’Europa. Uns increïbles animals que ens deixaran sorpresos amb els seus delicats moviments de natació.

 

TROPICALS
La instal·lació dedicada als mars tropicals rep també el nom de Sala Oval a causa de la seua forma ovalada. En el sostre de la sala la decoració simula la quilla d’un vaixell vist des de l’interior de l’aigua per a incrementar la sensació d’immersió. A banda i banda, dos aquaris panoràmics amb un frontal de 24 metres cadascun, reprodueixen els ecosistemes marins de major riquesa biològica del món: els esculls de coral, concretament, l’Indopacífic i el Del Carib, tots dos ecosistemes tropicals, caracteritzats per una gran riquesa d’espècies i colorit.

1.Indopacífic
Aquesta regió es localitza entre els oceans Índic i Pacífic, àrea que inclou llocs com Indonèsia, Malàisia, la costa moroeste d’Austràlia, Nova Guinea i Filipines.
En aquest aquari de 443000 litres destaca la vistositat de peixos tals com el peix napoleón, la moreana panal, els cirurgians, el peix papallona, peixos globus i el peix àngel.

2. Carib

El mar Carib és un espai marí localitzat en l’oceà Atlàntic, circumscrit per les terres de Veneçuela, Colòmbia, Centreamèrica, les Antilles majors i les menors. El càlid corrent equatorial de l’Atlántico Nord, la falta d’intercanvi amb altres aigües i l’alta readiación solar, eleven la temperatura de les seues aigües fins als 24 graus. Així l’amr Carib és un acumulador tèrmic que permet el desenvolupament de determinades espècies animals i vegetals.

En el tanc del Carib amb 443000 litres,habiten els roncadores, lutjanus, labros i sergent major, les brunes verdes i les àguiles cara de vaca, entre moltes altres espècies.

3. Coral Indopacífic.

Acull a diferents animals de la regió Indopacífica. La recreació d’un escull de coral en un aquari és un treball molt delicat i que requereix un gran lapse de temps per a desenvolupar-se, per a açò hem comptat amb donacions d’esqueixos d’altres aquaris, i com en el mitjà natural, aquest tanc s’anirà enriquint amb el pas dels anys, explicant ja en l’actualitat amb més de 50 espècies diferents. Entre les espècies que podem trobar tenim cirurgians grocs, peixos pallassos, gobios mandarín i gran quantitat d’espècies de coral diferents com els corals fong, els cactus, banya de cérvol,…

 

Veure en el mapa

Què pots veure?

 • Tauró porcSe localiza en el mar Mediterráneo y el Atlántico oriental desde las costas de Noruega hasta Sudáfrica, su presencia en las costas de Mozambique no está muy clara.Més info
 • Peix pinyaMonocentris japonicus recibe el nombre de "pez piña" debido al gran tamaño de las escamas que recubren su cuerpo y a su coloración amarilla con borde negro.Més info
 • Cavallet de marLos caballitos de mar se incluyen la familia Syngnathidae , dentro del género (Hippocampus), dentro del cual se pueden distinguir un total 32 especies diferentes.Més info
 • TridacnaTridacna, un género de moluscos bivalvos marinos de la familia Cardiidae. Las 7 especies de este género, junto a las del género Hippopus, se conocen comúnmente como almejas gigantes.Més info
Més espècies

Activitats

  Veure galeria

  _MG_5177
  _MG_5177
  O-3598dig_JFT
  O-3598dig_JFT
  11
  11
  2
  2
  _MG_5151
  _MG_5151
  _MG_8256
  _MG_8256