Tauró lleopard

El tauró lleopard pertany a la mateixa família que els taurons gat i els gatvaires, per tant posseeix una anatomia i un patró de coloració similars.

On es troba?

El tauró lleopard el trobaràs nedant en el bosc de laminarials, aquari ubicat en la instal·lació de Temperats.

Generalitats

El tauró lleopard és un peix cartilaginós, és a dir del grup dels taurons i les ratlles.
La seva grandària mitjana ronda els 180 cm, i la seva morfologia és l'estàndard d'un tauró. Posseeix un musell relativament ampli i curt.
La seva coloració dorsal és molt peculiar, ja que posseeix taques de color fosc molt definides i simètriques sobre un fons coloració plata-grisa bronzejat molt similar a les dels lleopards (d'aquí el seu nom). No obstant això la superfície ventral té un color molt més clar, gairebé blanc.

Distribució geogràfica

La seva àrea de distribució és relativament estreta, ho podem trobar en les aigües temperades del Nord-est del Pacífic. Entre els boscos de quelpos de les costes californianes i en aigües de Mèxic.

Alimentació

Els taurons lleopard s'alimenten d'invertebrats bentònics, entre els quals podem incloure crancs, gambetes, polps, i una cosa molt curiosa, els sifons de les cloïsses (rebutjant la resta de la cloïssa). També es poden alimentar de petits peixos.

Reproducció

Igual que la resta de taurons tenen reproducció interna. Són ovovivípars, podent parir de 4 a 33 cries, sent el període de gestació de deu i dotze mesos.