Foca comuna

A diferencia de otras focas, esta especie prefiere habitar en playas resguardadas, bahías y estuarios

On trobar-les?

Pots conéixer més sobre esta espècie en l'hàbitat de Temperats.

Generalitats

El seu rostre presenta un morro aplatat i la ubicació dels seus ulls està prou retardada respecte als seus orificis nasals, que formen una V. Al contrari que en el cas de les foques grises, resulta prou complicat diferenciar mascles de femelles.

La foca comuna no és un animal migratori. Encara que poden trobar-se individus solitaris, és més freqüent veure en grups. En l'època de cria, es reunixen centenars de foques; quan les femelles entren en zel, els mascles barallen per elles. El temps de gestació dura de deu a dotze mesos i donen a llum durant els mesos d'estiu. Normalment paren una sola cria, a la que alletaran i protegiran durant tres setmanes. A diferència d'altres espècies, el pelatge de la cria quan naix és prou semblant en coloració al dels adults. Les foques comunes s'alimenten de peix i mol·luscos, com a calamars o sépies.

Sabies què?

Les foques, quan volen cridar l'atenció colpegen la superfície de l'aigua amb les aletes davanteres i produïxen un soroll molt característic, semblant a un xapoteig o colp.