Tauró de cua negra

El tauró de cua negra pot realitzar migracions de milers de quilòmetres condicionat pels canvis de temperatura de les aigües a les quals habita i per la disponibilitat de l’aliment.

On trobar-los?

A l'aquari d'Oceans, sota el túnel de 35 metres de longitud i 7 milions de litres d'aigua.

Generalitats

De cos estilitzat i amb una grandària mitjana de 2 m, els taurons tauró de cua negra es caracteritzen per tindre una coloració corporal de to grisenc similar al que puga tindre el plom. Però el tret que més caracteritza a aquesta espècie és la desproporcionada grandària de la primera de les seues dues aletes dorsals.

En quina zona habiten?

Està distribuït per les aigües tropicals i subtropicals del planeta i acostuma a habitar a fons poc profunds (20-65 m.) preferentment de sorres, evitant zones d’escull o de substrats durs. Passeja per les zones de ports, estuaris i les entrades de badies i rius amb aigües tèrboles, encara que malgrat això és una espècie exclusivament marina i no s'aventura riu amunt mai.

Què mengen?

El tauró de cua negra mostra un tipus d'alimentació oportunista basada en xicotets, polps, calamars, ratlles, bivalves, gambes i crancs, i mostra una major activitat durant la nit.

Com és la seua reproducció?

L’aparellament a l'hemisferi nord es dóna entre maig i juny, mentre que al sud també es dóna en els mesos d'estiu, des d'octubre fins a gener.

La gestació pot allargar-se des dels 8 fins als 12 mesos, depenent de la zona del planeta, després dels quals i en aigües poc profundes, es produirà el part de 7-13 cries d'uns 60 cm de longitud ja formades.

Sabies què?

Els taurons de cua negra s'inclouen dins dels denominats taurons rèquiem (Fam. Carcharhinidae), en relació a la fama que posseeixen aquests esquals de menjadors de persones.