Dofí mular

El dofí mular és una espècie cosmopolita que habita en tots els mars i oceans, excepte els polars. Segons la regió geogràfica, varien de grandària, forma i color..

On trobar-los?

Pots trobar al dofí mular al dofinari de l'Oceanogràfic.

On es distribueix?

Es distribueix tant a la zona pelàgica com a la costanera. Segons la regió geogràfica, varien de grandària, forma i color.

Com s'alimenten?

Com són odontocets, posseeixen mandíbules dentades. A més a més se serveixen del sistema d'ecolocalització per a detectar obstacles o aliments, especialment quan les aigües són fosques o tèrboles.

Com respiren?

Les seues fosses nasals s'han transformat en un espiracle, un orifici situat en la part superior del cap, per on respiren i vocalitzen. Aquest es tanca hermèticament en les immersions perquè no entre aigua als seus pulmons. Per això, els cetacis han de pujar contínuament a la superfície a respirar.

Són iguals mascles i femelles?

Resulta difícil distingir mascles de femelles, encara que els primers presenten dues obertures diferenciades en la regió ventral: l'anus i l'orifici genital. Les femelles només posseeixen una obertura i compten amb dos plecs a banda i banda que oculten les glàndules mamàries.

Estan amenaçats?

La destrucció del seu hàbitat, la contaminació acústica, els abocaments químics industrials i les captures accidentals o intencionades estan provocant la regressió d'algunes poblacions de dofins.

Sabies que?

Aconsegueixen velocitats de 50 km/h en situació de perill i una velocitat creuer de 25 km/h.