Kylu, la cría beluga

El 15 de novembre de 2016 es va produir una fita en la història de l’Oceanogràfic : el naixement de Kylu, la primera cria de beluga nascuda a Europa.

Després de 502 dies d’embaràs, Yulka, la femella de 20 anys de l’Oceanogràfic , va donar a llum al xicotet Kylu. Va pesar de 74 kg i va mesurar 160 cm.
Després de molts mesos d’atenció, Kylu no solament s’ha convertit en un membre més de la família de l’Oceanogràfic, sinó que, a més a més, ha sigut una peça clau per al desenvolupament de diferents programes d’investigació que sense ell no podrien haver-se dut a terme.

Investigadors, estudiants de doctorat i veterinaris, en alguns casos procedents d’altres països, nodrits per membres de la Fundació Oceanogràfic i també per la Universitat de València i l’Autònoma de Barcelona, han dut a terme estudis relacionats amb el sistema respiratori de les belugues, el seu sistema vascular, el desenvolupament vocal i audició i, finalment, el seu sistema immune, un treball, en el seu conjunt, excepcional en la investigació marina.