Lleons marins

Els lleons marins (Otària flavescens) es caracteritzen per la seua coloració quasi negra en nàixer, que es torna marró fosc en tots dos sexes quan arriben a l’edat adulta.

On trobar-los?

Pots trobar els lleons marins en l'hàbitat d'Illes de l'Oceanogràfic.

Generalitats

Els mascles mesuren fins a 2,5 metres, superen els 300 quilograms i llueixen una gran cabellera al voltant del coll semblant a la dels lleons, als quals també s'assemblen pel seu rugit. Les femelles mesuren fins a 2 metres i pesen uns 150 quilograms.

A quines zones habiten?

Els lleons marins es distribueixen al llarg de la “vora” Pacífica (del nord de Califòrnia al nord d'Honshu, al Japó, i a través de l'estret de Bering). Al voltant del 70% de les poblacions de lleons marins habita a Alaska.

Què mengen?

Generalment peixos, incloent-hi l'areng del Pacífic, l'abadejo, el salmó, el bacallà i peixos de roca. També s'alimenten de polps i alguns calamars.

Com es reprodueixen?

Els lleons marins s’aparellen i donen a llum a terra ferma. Els naixements ocorren entre maig i juliol, amb un pic important al juny.

Els aparellaments ocorren poques setmanes després del naixement de les cries de l'any anterior. Aquestes cries s'alimenten de llet materna i comencen a entrar a l'aigua als 4 o 6 mesos d'edat.

Les femelles donen a llum una sola cria i no poden fer-ho tots els anys. Les cries són capaces d'arrossegar-se i nadar poc després del seu naixement.

Estan sempre en l'aigua?

Els lleons marins són mamífers, per la qual cosa necessiten eixir a la superfície per a respirar aire. Passen una part del seu temps a terra i una altra a l'aigua, on cacen el seu aliment.

Estan en perill d'extinció?

En 1990, els lleons marins van ser inclosos com a “espècie amenaçada” en el Llistat de les espècies en perill dels Estats Units.

Sabies què?

Els lleons marins naden amb les seues aletes davanteres, mentre que les foques empren les posteriors.

Relacionados