Preguntes freqüents

PreguntEs freQÜents

No trobes la teua resposta? Contacta amb nosaltres

Existeixen entrades reduïdes?

Sí, si pertanys a algun d’aquests col·lectius (xiquet, jove, família nombrosa, sènior, discapacitat o aturat) la teua entrada gaudeix del descompte d’entrada reduïda. Per a açò hauràs d’aportar la documentació acreditativa en taquilles, o en torns si realitzes la teua compra per internet.

https://oceanografic.experticket.com/parque-de-naturaleza/entradas-oceanogr%C3%A0fic/eixbo6s6361a1#

És necessari adquirir l'entrada general del parc per a realitzar les activitats?

És imprescindible adquirir l’entrada general per a realitzar tant “Pasaporte Animalia” com l’activitat de “L’altre costat de l’aquari”.

Per a realitzar activitats amb menors, és necessària la presència d'un adult?

Sí. Tot menor d’edat ha d’anar acompanyat de pare/mare o tutor legal per a realitzar les activitats, excepte els grups escolars.

Hi ha canviadors en els banys? I sala de lactància?

Sí, en els diferents banys trobaràs zones accessibles on poder canviar a bebès. Si el que necessites és una sala de lactància, hauràs de dirigir-te a l’edifici d’accés.

Quin és l'horari del dofinari?

Es realitzen diverses sessions del Dofinari al dia, no obstant açò, els horaris de l’exhibició del Dofinari són susceptibles de modificacions en funció de l’afluència de públic o condicions meteorològiques, per aquest motiu preferim que els visitants s’informen directament en el Punt d’Informació de l’Edifici d’Accés de l’Oceanogràfic el dia de la seua visita, amb la finalitat d’evitar confusions.

Existeix Pàrquing?

Sí, amb 800 places. Aquest té un cost de 2,3€/hora i està obert per a rebre vehicles fins a 1 hora abans del tancament, i per a eixida de vehicles fins a mitja hora després del tancament del parc.

Amb la teua entrada Oceanogràfic, tarifa plana de 6€/dia.

Hi ha servei d'audioguía?

Sí. L’ Oceanogràfic de València disposa d’un servei d’audioguíes per a la visita a l’aquari en el qual ampliem la informació referent a tots els hàbitats del centre. Pot sol·licitar-ho en l’edifici d’accés.

Aquest servei està disponible en castellà, català, anglès, francès, alemany, italià i rus.

Preu:

1 audioguía: 3,70 euros
2 audioguíes: 5 euros
També disposem d’audioguíes per a xiquets.

Hi ha consignes?

Sí, en l’edifici d’accés tens consignes on dipositar les teues percenencias durant la teua visita. El cost d’aquestes és de 2€, amb un dipòsit de 3€ que es retorna a la recollida de les teues pertinences.

Puc eixir i tornar a entrar amb la mateixa entrada?

Podrà eixir i entrar a l’Oceanogràfic amb la mateixa entrada només en els següents casos:

Visitants amb qualsevol tipus d’entrada combinada amb Ciutat Arts i Ciència, sempre que la data de visita d’algun dels recintes siga la mateixa que la de Oceanogràfic
Grups escolars (es lliurarà al responsable una polsera per grup d’alumnes)

Dates de gran afluència 2018:

  • 26, 27, 28, 29, 30, 31 de març i 1, 2 d’abril (Semana Santa i Dilluns de Pasqua)
  • 28, 29, 30 d’abril i 1 de maig (Dia del Treball)
  • Del 13 de juliol al 31 d’agosto (Temporada Alta)
  • 12 i 13 d’octubre (Festa de la Hispanitadt- Verge del Pilar)
  • 1, 2, 3 de novembre (Tots Sants)
  • 6, 7 i 8 de desembre (Dia de la Constitució i Dia de la Inmaculada)

Situacions no previstes de gran afluència de públic o grups especials. (Es comunicarà prèviament)

Està permesa l'entrada de mascotes?

No, de moment no disposem de guarderia per a mascotes i no està permesa l’entrada d’animals a les nostres instal·lacions; l’únic animal que té accés a aquestes, és el gos lazarillo o d’assistència amb el corresponent distintiu tal com indica la llei de la Comunitat Valenciana 12/2003 del 10 d’abril.

Hi ha accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda?

Sí, tots els nostres edificis estan adaptats amb rampes i/o ascensors per a assegurar que tots els nostres visitants puguen accedir a qualsevol punt del parc..

Hi ha cadira de rodes?

Sí, si tens mobilitat reduïda pots sol·licitar, deixant un dipòsit de 10€, el préstec d’una cadira de rodes per a poder gaudir de la teua visita. L’import del dipòsit es reemborsarà a la devolució de la cadira.

El servei és limitat i no està permès reservar-ho amb antelació.

Està permès fumar?

Seguint la normativa vigent d’espais sense fum, està permès fumar en les zones exteriors del parc així com en les terrasses de les zones de restauració.

Es pot introduir menjar en el parc?

No. Per motius d’higiene i seguretat alimentosa no està permès. No obstant açò, pots gaudir de la nostra gastronomia en els diferents punts destinats a ells.

Es disposa de menjar sense gluten?

Sí, sota prèvia petició en els restaurants. A més les cartes dels nostres punts de restauració contenen informació d’al·lergògens a la disposició dels clients.

On he de remetre el meu currículum?

Si vols unir-te al nostre equip de treball, pots enviar el teu curriculum a rrhh@oceanografic.org