Pingüí de corona blanca

Els pingüins de corona blanca es reconeixen fàcilment per la zona blanca a la part alta del cap, darrere dels ulls. El seu bec i les seues potes són de color taronja.

On trobar-los?

Pots trobar-los a l'hàbitat d'Antàrtic de l'Oceanogràfic.

Els pingüins són aus no voladores que, encara que es crega popularment que es troben en tots dos pols, habiten únicament a l'hemisferi Sud, des de l'Equador fins a l'Antàrtida. Malgrat ser aus, l'adaptació al mitjà els va fer perdre la seua capacitat de volar, però són uns excel·lents nadadors.

En quina zona habiten?

Està a tot l'oceà Glacial Antàrtic, on es manté la major part de l'any. A Amèrica del Sud els trobem a la costa d'Argentina durant l'hivern austral, encara que fa els nius a les Malvines. A vegades se’l veu a Nova Zelanda i també a Tasmània. La població total d'aquests pingüins s'estimava en al voltant d'unes 3.000 parelles en 1990.

Com es reprodueixen?

La temporada de cria comença a diferents mesos depenent de la localització. Fan nius una vegada per any, a les illes oceàniques i a la península Antàrtica.

Els nius de la colònia poden trobar-se a dos quilòmetres de la costa, a turons de 200 metres d’altura. Són bastant grans (20 cm. d'alt x 25 cm de diàmetre) i estan fets generalment a partir d'una pila redona de cudols, cuidats gelosament pels seus amos, ja que poden servir per a cortejar a la femella.

Ponen dos ous, encara que en general només tira endavant un pollet. A les colònies al nord, si la niuada es perd, és possible que la parella torne a niar. En canvi, a les colònies al sud, normalment no les reemplacen. La incubació dura de 31 a 39 dies. Els pollets tenen l’esquena grisa i la zona frontal blanca.