Peix bisbe

El peix bisbe rep aquest nom per la forma que adopta quan nada, ja que recorda a les vestimentes dels bisbes.

On trobar-los?

Pots conéixer més sobre el peix bisbe a l'aquari d'oceans, sota el túnel de taurons.

Generalitats

Poden arribar a mesurar 250 cm de longitud màxima, des del cap fins al final de la cua i 150 cm d'amplitud de disc.

La seua coloració dorsal és marró i presenta a vegades diverses franges horitzontals de color blau grisenc. La seua part ventral és de color blanca.

En quina zona habiten?

Es distribueix per l'Atlàntic est, des de la costa de Portugal fins a la costa d'Angola. També ho podem trobar per tota la costa de l'arxipèlag canari i el litoral de la illa de Madeira. A vegades pot penetrar al Mediterrani.

El seu hàbitat es troba a aigües càlides tropicals i properes a la costa. A vegades també s'endinsa a mar obert, però no és molt comú. Són animals bentopelàgics (viuen associats tant al fons marí com a la columna d'aigua).

Es desplacen en grup?

Els podem trobar en xicotets grups, però és més comú veure'ls nadar en solitari.

Què mengen?

A la boca tenen 7 files de dents planes que empren per a alimentar-se, principalment de crustacis i mol·luscos que viuen al fons.

Com es reprodueixen?

Són ovovivípars, igual que els solraigs clapejats, i tenen un temps de gestació d'uns 6 mesos aproximadament. Donen a llum de 3 a 7 cries d'uns 45 cm d'envergadura.

Sabies què?

Encara que aquesta espècie no és agressiva amb l'home, la seua espina verinosa situada a la base de la cua pot causar ferides molt doloroses.