Llacs

A les instal·lacions de l'Oceanogràfic existeix el llac viu, una extensió d'aigua dolça en ple procés de naturalització, en la qual es pot trobar una àmplia varietat d'aus aquàtiques.

Entre les espècies que pots trobar en el Llac Viu de l'aquari està el xibec cap-roig, l’ànec blanc o el cigne cantaire. No obstant això, aquestes instal·lacions també són utilitzades per algunes espècies d'aus que la visiten al llarg de tot l'any procedents principalment del Parc Natural de l'Albufera i del vell llit del Túria.

Ànec blanc
Aquesta au (Tadorna tadorna) es pot reconéixer per la part superior del bec, que s'estén cap al front i forma una espècie de bony. Mesuren entre 58 i 67 cm i solen pesar al voltant d'1 quilo
Cigne de coll negre
El cigne de coll negre (Cygnus melancoryphus) és l'espècie més aquàtica de tots els cignes. És un animal molt gregari quan no està covant.
Corb marí
Aquestes aus (Phalacrocorax carbo) estan emparentades amb els mascarells i els pelicans i posseeixen unes plomes d'un color verd llustrós, amb taques blanques al cap, coll i laterals.
Flamencs
Los flamencos son aves zancudas que alcanzan más de un metro de altura y cuyo color rosado en la cabeza, la espalda y la cola destaca entre las demás aves del lago.
Garcilla bueyera
La Garcilla bueyera pertany a la família de les garses i és especialista a pescar diferents espècies d'animals aquàtics utilitzant el seu gran pic com a arpó.
Granota comuna
Les granotes s'han reproduït de forma natural al llac viu de l'Oceanogràfic València en trobar un ambient propici per a poder fer-ho.
Pelicans
El pelicà blanc comú (Pelecanus onocrotalus) és una au que mesura uns 170 cm i té una envergadura de 3 m. És de color blanc-rosat, de bec llarg amb la borsa de color groc.