Garcilla bueyera

La Garcilla bueyera pertany a la família de les garses i és especialista a pescar diferents espècies d’animals aquàtics utilitzant el seu gran pic com a arpó.

On trobar-la?

Pots veure-les volar pel llac viu de l'Oceanogràfic, però si vols observar-les més de prop, pots fer-ho durant la seva alimentació en la instal·lació de Tortugues Mediterrànies.

Generalidades

L'esplugabous pertany a la família de les garses i és especialista a pescar diferents espècies d'animals aquàtics utilitzant el seu gran pic com a arpó. Es col·loca pacientment en el límit del llac i espera que en les seves proximitats passi algun animal, per exemple, una granota.

En aquest moment, un tret precís amb el seu pic atrapa a la seva presa (Aquesta és la tècnica que utilitza en el llac viu de l'Oceanogràfic i en zona humides com a l’Albufera). No obstant això, s'alimenta d'una àmplia varietat d'animals i és la menys aquàtica de totes les garses.

El seu nom fa referència als seus costums de caminar entre el bestiar boví i oví buscant i atrapant als insectes que van aixecant al seu pas: Garcilla bueyera en castellà o Cattle Egret en anglès.

Es tracta d'una espècie gregària, podent formar dormidors de gran nombre i a l'hora de desplaçar-se també poden fer-ho en grup. La seva distribució a Europa està en expansió; va arribar de manera natural a la Península Ibèrica a principis del segle XX i a poc a poc ha anat colonitzat cap al Nord, arribant actualment a França i a Itàlia.

De qué s'alimenten?

La seva alimentació és omnívora i s'alimenta, principalment de granotes, cucs, larves d'insectes o plantes aquàtiques.

Reproducció

Poden pondre fins a 9 ous.

Sabies què?

Gràcies al procés de naturalització dels llacs de l'Oceanogràfic, molts ocells vénen diàriament des de l'Albufera a passar una agradable jornada al costat dels de la seua mateixa especie.