Edifici d’Accesos

A l'Edifici d'Accés, situat a l'entrada de l'Oceanográfic, es troba l'aquari dels taurons martell i tancs amb diverses espècies de meduses.

Una de les característiques que crida l'atenció és la poca profunditat de la instal·lació i el fons cobert d'arena blanca; això és pel fet que les espècies que apareixen solen freqüentar aigües costaneres poc profundes i de fons sorrencs. En tractar-se d'espècies tropicals, l'aigua es troba a uns 25 graus. La disposició d'aquest aquari permet observar a les espècies que en ella habiten a través de l'acrílic o directament des de la part superior, on no apareix aquest material. Des de les escales mecàniques, situades enmig de l'edifici, s'obté una bona panoràmica de la instal·lació mentre s'ascendeix o descendeix.

Medusa comuna
La medusa lluna o medusa comuna (Aurelia aurita) és una espècie cosmopolita present a tots els mars del món.
Tauró catifa
Un tret a destacar és la seua capacitat per a camuflar-se entre els corals, una característica que els fa passar desapercebuts.
Tauró de puntes negres dels esculls
Carcharinus melanopterus és un tauró de mida mitjana. Normalment mesura uns 120 centímetres i es caracteritza per tenir un musell curt, uns ulls ovalats i la primera aleta dorsal més gran.
Tauró martell cap de pala
Els visitants ja poden gaudir d’un nou aquari que alberga distints exemplars de tauró martell cap de pala, el nom científic del qual és Sphyrna tiburo.
Tauró nodrissa de cua curta
El tauró nodrissa de cua curta es troba catalogat per la Redlist de la UICN com a VULNERABLE.