Tauró martell cap de pala

Els visitants ja poden gaudir d’un nou aquari que alberga distints exemplars de tauró martell cap de pala, el nom científic del qual és Sphyrna tiburo.

On es troba?

Pots saber més d'ell a l'Edifici d'Accés

Generalitats

La característica més distintiva d’esta espècie es el seu cap en forma de visera (bonnet en anglés), que la fa fàcilment identificable entre les distintes espècies de tauró martell. Els ulls estan localitzats a ambdós costats del cap, cosa que fa que augmente considerablement el camp de visió. Quan estos taurons neden, mouen el cap de banda a banda.
Altre tret que també el diferencia de la resta de taurons martell és la seua mida reduïda: Al voltant de 100 cm de mitjana. Les femelles normalment són relativament més grans que els mascles.
La coloració del cos varia de gris a gris-marró amb tonalitats verdoses. Si l’observem de perfil, la coloració es torna cada vegada més clara de dalt cap avall. El ventre és de color blanc.

Alimentació

La dieta d’estos animals es composa bàsicament de crustacis (carrancs i gambes), mol·luscos i peixos xicotets.

Reproducció

En quant a la reproducció, es tracta d’una espècie vivípara que pot tenir entre 6 i 9 cries per camada de 35 cm.
Després de l’aparellament, la femella pot emmagatzemar l’esperma fins a 4 mesos, assegurant així que les cries nasquen en la millor època.

Curiositats

El nom científic sphyrna podem traduir-lo del grec antic com a “martell” per la forma de martell evident del cap d’aquest animal.
Encara que d’entre totes les espècies de taurons martell existents (10 espècies distintes), esta és la que menys forma de “martell” té.