Tauró zebra

El tauró zebra es caracteritza per tenir el cap arrodonit, amb cinc fenedures branquials. La seua aleta caudal és molt llarga, quasi tan llarga com la resta del cos i el lòbul inferior de la seua aleta caudal està molt poc desenvolupat.

¿Dónde encontrarlo?

El tauró zebra es troba a la instal·lació d'Oceans de l'Oceanogràfic.

Generalidades

Esta espècie es caracteritza per tenir el cap arrodonit, amb cinc fenedures branquials. La seua aleta caudal és molt llarga, quasi tan llarga com la resta del cos i el lòbul inferior de la seua aleta caudal està molt poc desenvolupat.
En exemplars adults, la seua coloració és marró-groga, amb punts obscurs marrons i compta amb crestes longitudinals no presents en els juvenils.
Els juvenils, per la seua part, tenen bandes per tot el cos i els menors de 70 centímetres són diferents: Són obscurs amb barres blanques i taques. Ventre pàl·lid. Aletes pectorals amples i arrodonides.

Distribució geogràfica

Es distribueix a al mar Roig i la costa est d’Àfrica fins a Nova Caledònia i Fiji. Costa del Japó, Nova Gal·les i costa nord d’Austràlia. Golf Pèrsic.

Alimentació

Mol·luscos, crustacis i peixos xicotets

Reproducció

Ovípar

Curiositats

Malgrat tindre el cos recobert de punts, se l’anomena tauró zebra ja que, quan són joves, el patró de coloració és similar al d’una zebra (ratlles obscures i clares) i, a mesura que creixen, van desapareixent.