Dolf DeJong

Una de les millors coses de la meua carrera és que em passe molt de temps amb persones que es preocupen apassionadament dels animals. Molts dels entrenadors, veterinaris, biòlegs i educadors veuen els animals que tenen a la seua cura com a companys de treball i membres d’una gran família. Sovint passen més temps amb aquests animals que en la seua pròpia casa! Sempre podem comptar amb ells per a fer tot el que estiga en la seua mà i satisfer les necessitats físiques i socials dels animals. Per a aquestes persones, no és una qüestió de treball, sinó que el seu compromís i entusiasme va més enllà i és inspirador i contagiós.

En Oceanogràfic un dels empleats amb el qual tinc el privilegi de treballar en estreta col·laboració és José Luis Crespo, el veterinari responsable dels programes de conservació dels aquaris. El seu treball consisteix a proporcionar atenció als animals rescatats, per la qual cosa ho trobaràs a totes les hores del dia, de Borriana a Múrcia, col·laborant i treballant per a ajudar als individus a partir d’una àmplia gamma d’espècies.

Construïnt  relacions amb els pescadors locals per a informar-los i rescatar a les tortugues capturades accidentalment i, que pateixen de la malaltia de descompressió.

Prova de la capacitat pulmonar  en una tortuga babau. És molt sorprenent conèixer fins a on s’estén la dedicació de José Luis; va més enllà de les tortugues marines, inclou també als animals ferits o abandonats. També aprofita totes les oportunitats per a educar als animals a modificar els seus comportaments en les àrees de protecció, que treballa per a l’individu d’avui, mentre que la inversió en la gent per a protegir l’espècie en el llarg termini. José Luis és una de les moltes persones amb les quals treball que va més enllà per a cuidar el benestar dels animals.

Després de vuit mesos junts, ací us deixem una col·lecció d’instantànies d’un d’Oceanografics molts animals «campions» en acció! En nom de tots els animals i les persones que participen cada dia, gràcies José Luis i equip!P1120616

Diagnosticant un dofí per determinar si l’animal pot ser rescatat i rehabilitat

mostra una serp viperina (Natrix maura) que es troba en els jardins d’Oceanografic a l’equip d’educació abans de retornar al jaç del riu.