Aiguamolls / Aviari

Sota una gran esfera de 26 metres d'altura estan representats dos dels aiguamolls litorals més característics del planeta: el manglar americà i la marjal mediterrània.

Les zones humides són un dels ecosistemes més rics i productius del planeta. Constitueixen l'hàbitat de centenars d'espècies endèmiques de fauna i flora amenaçades; configuren paisatges bells; regulen el cicle hidrològic i filtren contaminants, per la qual cosa compleixen funcions ecològiques essencials. Tots els aiguamolls són unitats de transició entre el mitjà terrestre i l'aquàtic. Poden ser continentals i litorals.

Becplaner comú
El becplaner comú (Platalea leucorodia) és una au aquàtica xanquera, àmpliament distribuïda entre Euràsia i Àfrica.
Becplaner rosat
El becplaner rosat (Platalea ajaja) procedeix dels EUA i d’Amèrica del Sud. Aquesta au cria en colònies, que li serveixen com a defensa dels depredadors.
Capó reial
El capó reial (Plegadis falcinellus) és una espècie d'ibis, amb el seu característic bec corb i plomatge fosc.
Galápago Europeo
La tortuga d’estany (Emys orbicularis) és una tortuga molt resistent al fred i quan baixa molt la temperatura, pot hibernar al fons de l'aigua.
Ibis Escarlata
L'ibis escarlata rep el nom científic d'Eudocimus ruber. Aquest au de color roig brillant pot arribar a mesurar 70 centímetres.
Martinet blanc comú
Egretta garzetta és el nom científic que rep el martinet blanc comú, una de les aus característiques de la zona d'aiguamolls.
Martinet de nit comú
El martinete común (Nycticorax nycticorax) es una especie de garza nocturna que emite un graznido ronco, como los cuervos.
Martinet verd
El martinet verd (Butorides virescens)és un altre dels animals que habiten a l'aviari de l'Oceanogràfic. És una au de grandària mitjana que sol mesurar uns 46 centímetres.
Ofegabous
L’ofegabous (Pleurodeles waltl) és un amfibi de la família dels tritons, de cap gran, ulls xicotets i cua llarga.
Polla blava
La polla blava rep el nom científic de Porphyrio porphyrio, és típica de l'Albufera de València.    
Polla d’aigua americana
La polla d’aigua americana (Gallinula chloropuses) veuen freqüentment a les llacunes. Volen al ras de terra i emeten una sèrie de sons per marcar el seu territori.
Tortuga d’orelles vermelles
La tortuga d’orelles vermelles (Trachemys scripta elegans) és un rèptil que habita en el manglar de l'aviari de l'Oceanogràfic. La seua grandària no supera els 30 centímetres i viu a poca profunditat.
Tortuga de rierol
La tortuga de rierol (Mauremys leprosa) és un animal que pot arribar a viure cent anys.