Fals Gavial Africà

També conegut com a cocodril de Guinea, el fals gavial és una espècie lligada als rius, encara que solen tolerar bé la salinitat.

On trobar-los?

Aquesta espècie se situa al cocodrilari de l'aquari, situat al Llac viu del centre valencià.

El fals gavial africà pot arribar als 4 metres de longitud, encara que normalment la seua mitjana és de 2,5 metres.

Aquesta espècie, a diferència d'altres del seu mateix gènere, no sol viure en comunitats, excepte en els períodes de procreació.

En quina zona habiten?

L'àrea de distribució original de l'espècie era extensa, i podíem trobar-los per l’Àfrica occidental i central. No obstant això, actualment la seua àrea s'ha reduït molt i ha quedat quasi fragmentada: ha desaparegut en diversos països com Burkina Faso, el Senegal o Mali.

Actualment presenta dues àrees quasi separades. Una d'elles seria la situada en la part més oriental, de Nigèria a Gàmbia; l'altre àrea, més central, estaria situada pel Gabon, el sud del Camerun, el Congo, la República Centreafricana i Tanzània.

Com es reprodueixen?

La femella col·loca els ous en nius compostos de matèria orgànica normalment en la base d’arbres propers al llit dels rius. Pon de 13 a 25 ous, i la seua incubació dura unes 16 setmanes (4 mesos). En tot eixe moment la femella no s'allunya del niu. És una espècie menys agressiva que altres espècies de cocodrils durant eixe període.

Què mengen?

S'alimenten principalment de peixos, amfibis i xicotets rèptils, encara que podrien alimentar-se de qualsevol vertebrat d’una grandària mitjana que es trobe en els rius.

Relacionados