La Fundació Oceanogràfic participarà en l’estudi de l’estat de salut de la Nacra en la costa llevantina.

Es tracta d’un projecte al costat d’IMEDMAR, Institut de Recerca al mig Ambient i Ciència Marina de la Universitat Catòlica de València, i amb la col·laboració de la Consellería de Mig Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en el qual es monitorizará l’espècie en diferents àrees de les nostres costes per a determinar les causes de la deterioració de l’espècie en les últimes dècades.

La Nacra (Pinna nobilis) és un mol·lusc gegant exclusiu del Mediterrani que es troba seriosament amenaçat. El seu aspecte recorda a una clòtxina geganta, pot mesurar fins a un metre, i viu incrustada en els fons sorrencs entre les prades de Posidònia.

nacra_javier_murcia

  Fotografía: Javier Murcia

Una de les zones a estudiar serà la Marina Real del Port de València, on s’ha observat la presència de la Nacra malgrat ser una zona amb gran activitat, la qual cosa és un indicatiu de la qualitat de les seues aigües. Els experts, començaran aquesta mateixa setmana a prendre mostres en aquesta zona per a la seua anàlisi toxicológico i microbiològic, entre uns altres, que puguen aportar les primeres dades per a l’estudi.

L’Oceanogràfic mostrarà pròximament en un dels seus aquaris l’espectacular espècie per a sensibilitzar al seu públic de l’important que és protegir el nostre patrimoni natural.

      Fotografía: Maite Vázquez