Dos investigadors de l’Oceanogràfic participen al panell mundial de l’Armada d’Estats Units

  • Andreas Fahlman i Daniel García aportaran els seus estudis sobre la fisiologia dels mamífers marins

Dos investigadors de la Fundació Oceanogràfic de València participen en el panell mundial d’experts que organitza l’Armada dels Estats Units en Santa Creu (Califòrnia) aquesta setmana per a debatre sobre la situació que viuen els grans mamífers en els oceans i l’origen dels danys que pateixen en la seua fisiologia i que els porten al seu varament en les platges.

Andreas Fahlman i Daniel García exposaran els seus coneixements, opinió i avanços en les recerques que es realitzen en les instal·lacions de l’aquari i que són aplicables per a la millora del benestar dels animals en alta mar.

Els treballs actuals dels dos experts de la Fundació estan dirigits a analitzar els efectes que tenen les apnees durant el bussege en el metabolisme dels animals i en la seua funció cardiorrespiratòria i, també, a desenvolupar models matemàtics, matèria en la qual és un reconegut investigador internacional Andreas Fahlman, sobre la base de paràmetres biològics i ambientals per a comprendre com es desencadenen els problemes fisiològics complexos que puguen ser comprovats empíricament al mig controlat.

Fahlman és responsable del departament de Recerca de la Fundació Oceanogràfic i un dels millors especialistes del món en fisiologia del busseig en mamífers marins. És autor de més de 70 articles científics.
García és director tècnic, coordinador del comitè científic de la Fundació Oceanogràfic i responsable del treball en l’Àrea de Veterinària i Laboratori. Ha publicat més de 30 articles científics.