Una vegada més, la implicació i ajuda dels pescadors és crucial per a salvar la vida d’una tortuga marina. Així ho ha reconegut el Cos de la Guàrdia Civil que ha volgut contribuir a la conservació d’aquesta espècie en una campanya dirigida a aquest col·lectiu. Es tracta d’informar als pescadors que arreplegar una tortuga marina que haja sigut capturada accidentalment en les seues xarxes de pesca i portar-la a port, perquè puga ser recuperada, no constitueix delicte.

Una vegada en port i mitjançant una trucada al 112, la Xarxa de Varamientos constituïda per tècnics de la Consellería d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Universitat de València i l’Oceanogràfic, acudirà a arreplegar-la per a donar-li el tractament necessari.

La tortuga retornada al mar avui enfront de la costa de Torrevieja, arribe fa menys d’un mes a l’ARCA del Mar de l’Oceanogràfic on els veterinaris del centre li van detectar un ham allotjat al final de l’esòfag. Mitjançant una  intervenció amb endoscopio, van aconseguir extraure-li-ho sense corts.

Els xiquets de l’escola d’estiu de l’Oceanogràfic, la van batejar amb el nom de «Coral» i celebren que s’haja recuperat tan ràpid i avui puga tornar al mar gràcies a la col·laboració de tots.