BENVINGUT A AIGUAMOLLS

Les zones humides són un dels ecosistemes més rics i productius del planeta. Tots els aiguamolls són unitats de transició entre el mitjà terrestre i l’aquàtic, podent trobar-se en zones continentals o litorals, i complint un paper essencial en la regulació del cicle hidrològic i filtració de contaminants.

En aquest hàbitat trobem sota una esfera de 26 metres d’Altura, dos dels aiguamolls litorals més característics del planeta: el manglar americà i el marjal mediterrani.

1. El Manglar
Amb un acuario de 198500 litres i 1.23m de profunditat, es representa l’hàbitat del manglar.
Els manglars són biomes humits típics de les àrees tropicals del planeta, localitzades en les desembocaduras de rius i llacunes litorals, actuant com a protecció de les costes enfront de l’erosió eòlica i a l’onatge.
El seu nom deriva de l’arbre que creix en aqueixes zones, el mangle, que significa “arbre retorçat”. Els mangles toleren elevades concentracions de sal i han resistits alçats en el substrat inconsistent de sediments barrejats amb matèria orgànica, gràcies a arrels adventicícias, que ixen de la part alta del tronc, i que funcionen com a contrafort.

L’aigua poc profunda i la densa vegetació els converteixen en selves impenetrables, refugi de nombróss animals terrestres i aquàtics, i d’aus tant migratòries com a locals.

2. Marjal
Enfront del manglar s’alça un marjal típic del litoral mediterrani, amb uns aquaris de 143400 litres totals, representant l’Albufera de València.
Són terrens baixos i pantanosos que es troban coberts de vegetació pràcticament íntegrament, i àmpliament dedicat al cultiu de l’arròs i que conformen, a més, estacions de pas per a les aus migratòries entre Europa i Àfrica.

*Gaudeix a partir del 15 de febrer de visites guiades perifèriques a aquesta instal·lació.

Veure en el mapa

Que pots veure?

  • CormoràEl nombre del cormorán proviene de la unión entre las palabras latinas “corvus” y “marinus” que significa “cuervo marino”. Més info
  • EsturióEl esturión es un pez de la familia acipenséridos (Acipenser), una familia de peces actinopterigios del orden Acipenseriformes.Més info
  • Anguila jardinera tacadaLa Anguila jardinera manchada es un pez que se distribuye por el Indo-Pacífico: Costa Este de África, norte de Australia, Nueva Caledonia, Micronesia, Polinesia, llegando incluso a la costa oeste de América Central.Més info
  • Espàtula rosadaLa espátula rosada (Platalea ajaja) debe su nombre común a la forma de su pico alargado (15 a 18cm) y aplanado en el extremo, como una cuchara o espátula que le sirve como herramienta para la búsqueda de alimento.Més info
Més espècies

Veure galeria

490_9015_RT8R
490_9015_RT8R
humedales
humedales
humedales
humedales
event2
event2